Selecteer een pagina

KANTOOR KRK en woongebouw ORION

Voor KRK Makelaars en Adviseurs is een nieuw hoofdkantoor en een woongebouw met 18 appartementen ontworpen. Wij vonden inspiratie in de pakhuizen langs de zaan en tekenden twee herkenbare gebouwen met een Zaans karakter: één in baksteen, één in staal en glas. Het kantoor voor KRK als visitekaartje, met maximale presentatiemogelijkheden voor de makelaardij achter de dubbele glazen gevels.

De gebouwen maken samen de straatwand langs de Westzijde af, maar tussen de gebouwen creëren we ook doorzichten naar de Zaan. Parkeerkoffers omzoomd met groen en ruime wandelpaden leggen een verbinding tussen de Westzijde en de Zaan en houden de oevers toegankelijk.

De kantoor- en bijeenkomstruimtes voor de werknemers van KRK zijn gesitueerd rond een atrium dat alle verdiepingen verbindt en de werkruimtes bieden ruim zicht op de Zaan. De donkergrijze lamellen in aluminium en de omkadering benadrukken de vorm van het gebouw . Onder de kap ligt een ruime bijeenkomstruimte en de kantine, club KRK.

Het woongebouw, gaat de naam Orion dragen, De naam komt uit de ondergrond van het verleden; op deze historische plek stond voorheen Oliefabriek Orion. Het gebouw is rijk gedetailleerd met verschillende typen baksteen. Grote raampartijen geven de appartementen licht en ruimte. Alle appartementen hebben een balkon aan de Westzijde, maar ook de galerijen aan de Zaankant zijn prettige verblijfsplekken waar je in de ochtendzon en met een koffie uitkijkt over de Zaan.

DETAILS

Opdrachtgever KRK Makelaars|adviseurs

Programma Kantoor en 18 appartementen

Locatie Westzijde 346, Zaandam

Jaar ontwerp 2017

Jaar uitvoering 2020/2021

Aannemer vandergragt

 

 

Pin It on Pinterest

Share This
UA-9346222-1