Selecteer een pagina

CLUBGEBOUWEN

In het vernieuwde sportpark Hoornse Veld staan de nieuwe clubpaviljoens van Korfbalvereniging KVZ’23 en tennis en padelclub TOPZ. Beide paviljoens zijn in samenhang ontworpen en vormen zo een familie, maar zijn ook allebei uniek. Een sterke samenhang tussen beide  paviljoens wordt gewaarborgd in maat, vorm, detaillering en kleur. Door de verschillen in ligging aan de sportvelden, de oriëntatie op de zon en de specifieke wensen per club krijgen beide paviljoens elk hun eigen karakter. In ons ontwerp halen wij inspiratie uit de vormentaal en materialen uit de Zaanse geschiedenis van drogerijen, pakhuizen en de industriële geschiedenis van de houtbouw door de eeuwen heen. Bouwen in hout is echter niet alleen iets uit het verleden, maar ook juist van de toekomst. Omdat het beter is voor ons milieu, een aangenaam binnenklimaat brengt en ook nog eens een hele mooie en natuurlijke uitstraling heeft. Zo wordt de traditie verbonden met de toekomst en vormt de rijke Zaanse houtbouwtraditie de basis van deze ontwerpen.

Beide clubs vormen ieder een hechte gemeenschap waarvan de al van veraf uitnodigende kantine het hart vormt. Deze open en transparante ruimte met veel glas biedt ruim zicht op de speelvelden. Om ervoor te zorgen dat het binnen in de zomer niet te warm wordt, ontwerpen wij aan zonzijde ruime dakoverstekken. Als de zon lager staat in het voor en najaar benutten we de zoninstraling voor de verwarming. De overstekken bieden ook bescherming tegen een plotselinge regenbui voor de buitengasten. De bar is zo gepositioneerd dat deze direct aansluit aan de keuken en de opslag, maar tegelijktijdig de kantine zo open mogelijk laat. Met openslaande deuren en schuifpuien wordt de kantine op mooie dagen één met het omliggende terras.

TOPZ is voortgekomen uit een samengaan van tennisverenigingen De Gouw en LTVZ. KVZ‘23 is sinds 1 juli 2023 de nieuwe fusievereniging tussen korfbalverenigingen ZKV en ZKC’31.

DETAILS

Opdrachtgever  TOPZ en KVZ’23

Programma  Kantine, keuken, kleedkamers en annexen

Locatie  Hoornse Veld, Zaandam

Jaar ontwerp  2021

Jaar Uitvoering  2022/23

Clubheld KVZ’23  Lex Kaper

Clubheld TOPZ  Jan van Niekerk

Aannemer  Bouwbedrijf Jan Vet

W-Installaties  Feenstra van Goor

E-installaties  Kuijzer Installatietechniek

Constructie  Luning

Houten spanten  Heko

Gevelbekleding  Interfaca

 

 

Pin It on Pinterest

Share This
UA-9346222-1