Selecteer een pagina

Michiel van der Burcht van Stadsherstel en Jan Piet Bloem, Winnie de Wit en Ron Kiburg van Zaans Erfgoed hebben op 26 november in Arnhem als initiatiefnemers van de herbestemming van de Zaandijkerkerk de Pieter van Vollenhovenprijs 2019 in ontvangst genomen.

Een impressie van de uitreiking is hieronder te bekijken. Meer informatie over de herbestemming is te vinden op onze projectpagina van de Zaandijkerkerk.

 

Op zaterdag 16 november 2019 namen negen initiatiefnemers van een herbestemming van een monumentale kerk de Pieter van Vollenhovenprijs in ontvangst. Met de uitreiking van de herbestemmingsprijs wil de jury extra aandacht geven aan de opgave die er is om monumentale kerken in ons land te behouden. “Het zijn allemaal voorbeelden van geslaagde herbestemmingen van religieus erfgoed. Kerken of kapellen, die door het doorzettingsvermogen van deze initiatiefnemers behouden blijven. En daarvoor heb ik grote waardering”. In de herbestemde Lutherse kerk Bizar-Bazar in Arnhem, een van de winnaars, werd de prijs persoonlijk uitgereikt door oud-voorzitter van het Nationaal Restauratiefonds prof. mr. Pieter van Vollenhoven en de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Ingrid van Engelshoven.

Pin It on Pinterest

Share This
UA-9346222-1