Selecteer een pagina

Een aantal weken terug wisten we al te melden dat we met drie projecten genomineerd zijn voor de Babel Architectuurprijs. Zojuist is bekend geworden dat de keuze is gevallen op het IKC Roggeplein inmiddels omgedoopt tot IKC Het Zaanplein ! Daar zijn we natuurlijk erg blij mee! Driewerf hoera!

“Het gebouw biedt veel meer rijkdom dan functioneel is vereist,” aldus de juryvoorzitter.

Meer informatie over de overwegingen van de jury, een interview met de winnaar en een essay over de morele plicht bij het ontwerp van gebouwen steeds nieuwe wegen in te slaan, is te vinden in een online magazine. We danken de jury voor de keuze, Bald architecture voor de glorieuze samenwerking, Opdrachtgever Stichting Agora voor het vertrouwen, bouwmanager Peter Kieft en procesmanager Esther Laarman voor de continuïteit, Aannemer Ooms voor de bouw en het bouwproces, Sijperda-Hardy voor de installatieadviezen en Rutgers voor de uitwerking daarvan, Berkhout Tros voor de efficiënte constructie, Metselbedrijf Taams Krommenie voor het mooie metselwerk, KTR3 voor de schitterende kaders om de kozijnen. Ter verhoging van de feestvreugde hebben we de prachtige foto’s van Luuk Kramer mogen gebruiken voor op de website, waarvoor dank.

We wensen de gebruikers veel plezier van de school en jullie hebben in ieder geval een uitmuntende directeur in Willem Lamers, hij heeft tenslotte één nunc architect een uitstekende basisopleiding kunnen meegeven…

Via deze link kun je de beelden bekijken die we maakten toen er nog geen echte steen gestapeld was…

Pin It on Pinterest

Share This
UA-9346222-1