Selecteer een pagina

Aannemer Vandergragt bouwt onverstoorbaar verder aan de nieuwe huisvesting van Kuijs Reinder Kakes en het woongebouw Orion ernaast. Het verfijnde metselwerk van Orion, uitgevoerd door gevelconcept.nl is zo goed als gereed en de afbouw is reeds gestart, de 18 appartementen zullen verhuurd worden. De naam Orion komt uit de ondergrond van het verleden; op deze historische plek stond voorheen de Oliefabriek Orion.

De gevels van het kantoor van KRK worden zoals je op de beelden kunt zien nu opgebouwd. Aan de zonbelaste Westzijde komt een dubbele gevel. Het isolatieglas dat je op de foto’s al geplaatst ziet vormt de thermische scheiding tussen binnen en buiten. Op zo’n 80 cm hiervan komt nog een extra enkel glazen gevel. De dubbele gevel draagt bij aan een verlaging van het energieverbruik, doordat hij in de winter tegen de kou isoleert en in de zomerĀ  als warmtebuffer werkt.

Op onderstaande video tekenen de silhouetten van de nieuwe gebouwen zich af, netjes ingekaderd door de woongebouwen Bellatrix en Betelgeuse.

Meer informatie over het ontwerp? kantoor-krk-en-woongebouw-orion

Pin It on Pinterest

Share This
UA-9346222-1