Selecteer een pagina

Voor woningcorporatie Eigen Haard hebben wij een plan ontwikkeld met 19 grondgebonden woningen en 7 appartementen in de sociale huursector. Ons ontwerp vormt een hoeksteen voor de wijk Kreekrijk in Assendelft.

In nauw overleg met Klimaatgarant is gekozen voor het toepassen van ventilatie met warmteterugwinning, een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en een extra goed geïsoleerde buitenschil. Alle woningen voldoen hiermee aan het predicaat “nul op de meter”. Inmiddels is bouwer VanderGragt al behoorlijk onderweg. Aan de grondgebonden woningen wordt de laatste hand gelegd en het appartementengebouw heeft reeds het hoogste punt bereikt.

Door de geleding van de bouwblokken, de gevels met oranje dakpannen, een bakstenen plint en houten delen ontstaat een ontspannen en afwisselend woonmilieu met een herkenbaar karakter dat zich in het omliggende landschap voegt. Een in het oog springend hoekgebouw dat refereert aan een houten pakhuis vormt de hoek van de wijk.

Dit plan laat goed zien hoe woningbouw in de sociale huursector ingezet kan worden om een aansprekende en milieubewuste wijk te creëren.

Pin It on Pinterest

Share This
UA-9346222-1